Godaste hallonmoussen!

Jag har provat göra några olika hallonmousser men det här har blivit min favorit. Den fungerar lika bra att göra med jordgubbar eller blåbär.
 
Ingredienser:
 
5 dl hallon ( el andra bär)
3 gelatinblad
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
  • Koka ihop hallon och socker till en tjock sås, mosa hallonen mot kanten så du får ut så mycket saft det går från hallonen.
  • Sila såsen så kärnorna försvinner.
  • Blötlögg gelatinet.
  • Rör ner gelatinbladen i den varma såsen.
  • Låt såsen svalna rör sedan i vanlijsockret.
  • Vispa grädden och blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
  • Låt stå i kylskåp minst 2 h.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0