Limemousse!

Denna passar jättebra ihop med kokosmoussen och är enkel att göra.
 
Ingredienser:
  • 4 dl vispgrädde (Valios lactosfria)
  • 2 dl creme fraiche (valios lactosfria)
  • 2 dl matlagningsyoghurt ( jag använde lactosfri turkisk yoghurt)
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk rivet lime skal
  • 1 dl pressad lime saft (ca 4 lime)
  • 5 gelatinblad ( kan ha i mer om man vill ha den hårdare men jag tycker 5 räcker)
Gör såhär:
  • Vispa grädden lätt.
  • Vispa creme fraiche och matlagningsyoghurt och socker i en bunke tills sockret har löst sig.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 min.
  • Häll limesaften i en kastrull och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör sedan snabbt ner de i creme fraiche blandningen.
  • Vänd sedan ner den vispade grädden.
  • Ställ i kylen ca 2-3 h.
Limemoussen är lika god att äta som den är som att ha i en tårta. Den är väldigt syrlig och fräsch.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0