Limemousse!
Denna passar jättebra ihop med kokosmoussen och är enkel att göra.
Ingredienser:
- 4 dl vispgrädde (Valios lactosfria)
- 2 dl creme fraiche (valios lactosfria)
- 2 dl matlagningsyoghurt ( jag använde lactosfri turkisk yoghurt)
- 1,5 dl socker
- 2 tsk rivet lime skal
- 1 dl pressad lime saft (ca 4 lime)
- 5 gelatinblad ( kan ha i mer om man vill ha den hårdare men jag tycker 5 räcker)
Gör såhär:
- Vispa grädden lätt.
- Vispa creme fraiche och matlagningsyoghurt och socker i en bunke tills sockret har löst sig.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 min.
- Häll limesaften i en kastrull och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör sedan snabbt ner de i creme fraiche blandningen.
- Vänd sedan ner den vispade grädden.
- Ställ i kylen ca 2-3 h.
Limemoussen är lika god att äta som den är som att ha i en tårta. Den är väldigt syrlig och fräsch.

Kommentarer
Trackback