Min favorit chokladmosse!

Den här chokladmoussen är verkligen min favorit hur god som helst. Passar både som tårtfyllning eller bara att äta den som den är. Det räcker till ett tjockt lager tårtfyllning i en tårta 22-24 cm.
 
4 dl grädde
200 g mörk blockchoklad
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk
 
Gör så här:
  • Vispa grädden och ställ den i kylskåpet.
  • Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  • Vispa ihop äggulor och socker.
  • Koka upp mjölken i en kastrull och häll den över ägguleblandningen under omrörning.
  • Häll ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp (ska inte koka) medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt.
  • Häll den varma äggmjölken över chokladen och rör om tills chokladen smält.
  • Låt chokladblandningen svalna innan du blandar ihop den med den vispade grädden.
  • Låt stå några timmar i kylskåpet innan du använder den.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0