30 års tårtor!

När min sambos syster fyllde 30 så gjorde jag dessa två tårtor. Var kul att få göra en mirandanalle då jag har varit sugen på att prova de ett tag. Blev rätt nöjd med den för att vara den första.
 
 

Ljusa bottnar
vaniljkräm
jorgubbar och grädde
spackladmed chokladsmörkräm
täckt med dekorfondant
figurer i sockerpasta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårta med rosett



 

 
Denna tårta har jag gjort till idag då mina föräldrar kommer hit och hälsar på. 
Chokladbottnar
Limemousse
Kokosmousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
Dekorationer i dekorfondant
 
 
 
 
 
 

Limemousse!

Denna passar jättebra ihop med kokosmoussen och är enkel att göra.
 
Ingredienser:
  • 4 dl vispgrädde (Valios lactosfria)
  • 2 dl creme fraiche (valios lactosfria)
  • 2 dl matlagningsyoghurt ( jag använde lactosfri turkisk yoghurt)
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk rivet lime skal
  • 1 dl pressad lime saft (ca 4 lime)
  • 5 gelatinblad ( kan ha i mer om man vill ha den hårdare men jag tycker 5 räcker)
Gör såhär:
  • Vispa grädden lätt.
  • Vispa creme fraiche och matlagningsyoghurt och socker i en bunke tills sockret har löst sig.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 min.
  • Häll limesaften i en kastrull och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör sedan snabbt ner de i creme fraiche blandningen.
  • Vänd sedan ner den vispade grädden.
  • Ställ i kylen ca 2-3 h.
Limemoussen är lika god att äta som den är som att ha i en tårta. Den är väldigt syrlig och fräsch.
 
 

kokosmousse

De här moussen är väldigt god tillsammans med limemousse, banan eller choklad. Min favorit är chokladbotten med kokosmousse och limemousse.
 
Ingredienser:
  • 2 dl creme fraiche ( jag använde valios lactosfria)
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde ( jag använde valios lactosfria)
  • 2 dl kokosflingor
Gör såhär:
  • Blanda samman creme fraiche och socker, vispa till sockret har löst upp sig.
  • Vispa grädden hårt.
  • Blanda i kokosen i creme fraiche blandningen.
  • Ha sen i grädden och rör om.
  • Låt stelna i kylen minst 3 h.
Sen är det bara att fylla tårtan eller äta den som efterrätt.
 

Nötkrämsmousse

Denna mousse hade jag i Newcastle tårtan som min sambo fick när han fyllde år. Den var väldigt god och passade bra ihop med bananmousse. Den är enkel att göra också vilket är ett plus.
 
Ingredienser:
  • 200g nutella/hasselnötskräm
  • 3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
  • Blanda nötkrämen med lite grädde så den blir lösare,
  • Vispa resten av grädden hård och vänd ner den i nörkrämen
  • Sen är det bara att fylla tårtan med krämen eller äta den som efterrätt.
 
 

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0