Kokostoscakaka

 
 
 
Detta är en favoritkaka som jag har bakat i många år. De flesta som smakat den brukar gilla den. Jag hade fika på jobbet förra veckan så passade på att baka den då.
 
Ingredienser:
  • 200 g smör 
  • 4 st ägg 
  • 5 dl  strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 krm salt  
  • 1 dl kakao 
  • 3 dl vetemjöl 
Glasyr:
  • 200 g (5-6 dl)  kokosflingor 
  • 1 dl ljus sirap 
  • 2 dl strösocker 
  • 1.5 dl vispgrädde 
  • 75 g smör
Gör så här:
  • Ta fram en ugnsform eller långpanna och klä med bakplåtspapper ca 25x35 cm.
  • Sätt ugnen på 200 grader.'
  • Smält smöret. 
  • Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  • Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
  • Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
  • När kakan har varit i ugnen ca 15 min ta ut den och bred på glasyren och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
 
 

Chocolate Chip Cookies!

 
Dessa goda cookies hittade jag hos drömkaka en blogg med massa gott att baka. De var så goda att första gången då jag bakade dem och bara gjorde en halv sats så försvann de på en gång. Så nu gjorde jag hela receptet. Men måste varna de är beroende framkallande goda.
 
Det blir ca 35-40 cookies
 
Ingredienser:
  • 125 g smör ( jag använde lactosfritt)
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl farin socker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad ca 70%  (jag använde mörk blockchoklad)
  • 100 g vit choklad ( Jag använde lactosfri vit choklad som jag köpt på ica maxi)
 
 

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Hacka den vita och mörka chokladen grovt.
  • Vispa smör och socker till en krämig smet. 
  • Tillsätt ägget och rör om ordentligt. 
  • Blanda och rör ner resten av ingredienserna.
  • Häll ner chokladbitarna och rör så den blandas in i smeten.
  • Rulla ca 35 bollar och lägg på plåtar, platta ut dem lite innan du gräddar dem.
  • Tänk på att de växer en del i ugnen så ha dem inte för nära varandra.
  • Grädda i ugnen ca 12-20 minuter.
  • Låt kakorna svalna några minuter på plåten, lyft sedan över dem till galler.
Sen är de bara att njuta!!
 
 
 
 
 

Lite tårtor jag gjort tidigare

Jag har varit lite dålig på att blogga på senaste tiden men ska försöka bättra mig. Tänkte bjuda på några bilder på de första tårtorna jag gjorde.
 
 
 
 
 
 
 

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0