Kokostoscakaka

 
 
 
Detta är en favoritkaka som jag har bakat i många år. De flesta som smakat den brukar gilla den. Jag hade fika på jobbet förra veckan så passade på att baka den då.
 
Ingredienser:
  • 200 g smör 
  • 4 st ägg 
  • 5 dl  strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 krm salt  
  • 1 dl kakao 
  • 3 dl vetemjöl 
Glasyr:
  • 200 g (5-6 dl)  kokosflingor 
  • 1 dl ljus sirap 
  • 2 dl strösocker 
  • 1.5 dl vispgrädde 
  • 75 g smör
Gör så här:
  • Ta fram en ugnsform eller långpanna och klä med bakplåtspapper ca 25x35 cm.
  • Sätt ugnen på 200 grader.'
  • Smält smöret. 
  • Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  • Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
  • Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
  • När kakan har varit i ugnen ca 15 min ta ut den och bred på glasyren och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
 
 


Kommentarer
Kajsaa

Ser fram emot att smaka

2014-01-29 @ 22:04:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0