Kokostoscakaka

Detta är en favoritkaka som jag har bakat i många år. De flesta som smakat den brukar gilla den. Jag hade fika på jobbet förra veckan så passade på att baka den då.
Ingredienser:
Glasyr:
Gör så här:
- Ta fram en ugnsform eller långpanna och klä med bakplåtspapper ca 25x35 cm.
- Sätt ugnen på 200 grader.'
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
- Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
- När kakan har varit i ugnen ca 15 min ta ut den och bred på glasyren och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


Kommentarer
Kajsaa
Ser fram emot att smaka
Trackback