Chokladbiskvier


 
 
 
Idag så var jag sugen på något gott så blev att baka biskvier. Denna gång blev det chokladbiskvier, förra gången fyllde jag dem med citronsmörkräm. Gott de med. Det blir ca 30-40 st beroende hur stora man gör.
 
Ingredienser:
  • 400 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl socker
Lägg i matberedaren och kör ihop till en smet utan klumpar.
Spritsa ut runda klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt torka i 30 min.
Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 14-16 min. Dom ska få lite färg  då är de klara.
Låt kallna på plåten.
 
Gör chokladsmörkrämen:
  • 400g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 5 äggulor
  • 7 msk kakao
Rör ihop med elvisp eller matberedare till en slät kräm.
Vänd kakorna och bred på smörkrämen.
Smält sedan 250 g blockchoklad och doppa biskvierna så smörkrämen blir täckt.
 
Blev över lite choklad så jag doppade några riskakor i chokladen. Sen blandade jag i cornflakes i resten och la i små formar som jag ställde i kylen. Det är en av sambons favorit kakor.
 
 
 
 
 

Godaste hallonmoussen!

Jag har provat göra några olika hallonmousser men det här har blivit min favorit. Den fungerar lika bra att göra med jordgubbar eller blåbär.
 
Ingredienser:
 
5 dl hallon ( el andra bär)
3 gelatinblad
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
  • Koka ihop hallon och socker till en tjock sås, mosa hallonen mot kanten så du får ut så mycket saft det går från hallonen.
  • Sila såsen så kärnorna försvinner.
  • Blötlögg gelatinet.
  • Rör ner gelatinbladen i den varma såsen.
  • Låt såsen svalna rör sedan i vanlijsockret.
  • Vispa grädden och blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
  • Låt stå i kylskåp minst 2 h.

maraboudaim fluff!

Den här gjorde jag och fyllde en tårta med för ett tags sen. Den blev väldigt god och passade perfekt ihop med hallonmoussen.
 
180 g maraboudaim
ca 3 dl grädde
 
  • Dela chokladen i mindre bitar.
  • Värm grädden försiktigt och blanda ner chokladen låt det smälta samman försiktigt. Får inte koka!
  • När den svalnat lite, ställ den i kylskåpet så den kallnar helt minst 4 h men helst över natten.
  • Vispa sedan upp den till önskad konsistens.
Passar även bra som efterrätt :)

Chokladmousse med hasselnötter

Idag gjorde jag min favvo chokladmousse med hackade hasselnötter på. Riktigt gott var det och jag som inte ens gillade chokladmousse förut älskar det nu.
 
 
 
 
 
 

Manchester United tårta

Idag har jag gjort min andra fotbollstårta denna gång en Manchester united tårta till en liten kille som fyller 1 år. 
 


Innehåller ljusa bottnar
Hallon
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Figurer i sockerpasta
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Browniekaka med kolasås

Till fredagsfikat på jobbet idag så blev det att prova baka en browniekaka med kokos i som jag hittat i tidningen baka. I tidningen hade de stansat ut bitar och gjort som bakelser men jag valde att göra den i formen. Det blev väldigt gott, dock så blev kolasåsen lite väl hård efter att ha stått i kylen över natten men den mjuknade litegrann efter den stått framme ett tag. Men nästa gång blir det koka kolan lite kortare tid. 
 
 
 
 
Browniebotten:
  • 150g smör
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 dl socker
  • 2 1/2 vetemjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 3 ägg
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret och hacka chokladen och låt den sedan smälta samman med smöret.
  • Blanda kokos, socker och mjöl i en bunke och vispa sen ner äggen ett i taget.
  • Vänd ner blandningen i choklad och smörblandningen.
  • Smörj en form ca 20 cm i diameter.
  • Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.
  • Den är klar när kanterna är torra men mitten fortfarande är lite kladdig.
Kola:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  • Blanda allt i en kastrull och låt koka upp och puttra i ca 10-15 min koka inte för länge då den lätt blir väldigt hård.
  • Låt den sedan svalna litegrann innan du häller kolan över browniebotten.
  • Glöm inte ta fram kaka ur kylskåpet någon timme innan servering så kolan mjuknar lite.
Jag serverade grädde och blåbär till vilket blev väldigt gott.
 
 
 
 
 

Monster high bild till tårta!

 Innan påsk så gjorde jag en monster high bild i sockerpasta som skulle vara på en tårta. Första gången jag gör en "platt" figur. Alltid kul med nya utmaningar. Det är svårt att färga sockerpastan svart men jag har köpt färgen black extra och den fungerar bra. Man får använda ganska mycket färg men tänk på att färgen djupnar efter en stund. Bjuder även på bilder på två bilar och en ariel som jag gjort i sockerpasta till två tårtor.
 
 
 
 
 

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0