Chokladbiskvier


 
 
 
Idag så var jag sugen på något gott så blev att baka biskvier. Denna gång blev det chokladbiskvier, förra gången fyllde jag dem med citronsmörkräm. Gott de med. Det blir ca 30-40 st beroende hur stora man gör.
 
Ingredienser:
  • 400 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl socker
Lägg i matberedaren och kör ihop till en smet utan klumpar.
Spritsa ut runda klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt torka i 30 min.
Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 14-16 min. Dom ska få lite färg  då är de klara.
Låt kallna på plåten.
 
Gör chokladsmörkrämen:
  • 400g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 5 äggulor
  • 7 msk kakao
Rör ihop med elvisp eller matberedare till en slät kräm.
Vänd kakorna och bred på smörkrämen.
Smält sedan 250 g blockchoklad och doppa biskvierna så smörkrämen blir täckt.
 
Blev över lite choklad så jag doppade några riskakor i chokladen. Sen blandade jag i cornflakes i resten och la i små formar som jag ställde i kylen. Det är en av sambons favorit kakor.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Lena Lundberg

Så gott,pappa tycker du kan skicka hem några :-)

2013-04-21 @ 21:06:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0