Tårta med båt

Ihelgen har jag bakat en tårta till jobbet. Då stället jag jobbar på heter Båten så blev de självklart en båt på tårtan.
 
 
 
 
Ljusa bottnar
spacklad med chokladsmörkräm
täckt med marsipan
figurer i sockerpasta
 
 
 
 
 
 
 
 

Knäckig rabarberpaj

 
 
Idag har jag gjort tårta till sommarfesten på jobbet imorrn (inlägg kommer imorrn). Så kände för att baka något enkelt till efterrätt. Hade rabarber hemma så fick bli en rabarberpaj. Blev mycket god. Hittade receptet här.
 
Ingredienser
  • 4-5 rabarber stjälkar
  • 150 g smör ( jag hade milda mjölkfritt)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde ( jag använde valios lactosfria vispgrädde)
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 175 °C.
  • 2. Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form.
  • 3. Smält smöret i en kastrull.
  • 4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
  • 5. Häll smeten över rabarberskivorna.
  • 6. Grädda rabarberpajen ugnen  i ca 25 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljssås.
 

Vaniljcupcakes med creme cheese frosting



 
Idag så blev de att prova ett nytt recept på cupcakes som jag hittade hos sockerrus. De blev jättegoda och perfekt att fylla med olika fyllningar. Jag fyllde dem med jordgubbskompott och spritsade sedan på creme cheese frosting. Blev härligt somriga cupcakes. Jag gjorde halva sockerrus recept och de blev 9 st.
 
Ingredienser:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
  • Häll i 1/2 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägget och vaniljpulver.
  •  Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
  • Fyll muffinsformar till ca 2/3. Grädda i ugnen i cirka 15-20 min.
Jorgubbskompott:
  • Ca 80 g jorgubbar (jag hade färska).
  • Hacka dem i bitar och lägg dem i en skål som tål att micras strö lite socker och vaniljsocker över. Kör dem sedan i micron en kort stund. De ska bara bli lite varma så de går att mosta ihop till en syltliknande konsistens då är de klart.
  • Smaka av om du behöver mer socker.
  • Gröp sedan hål i cupcaken och fyll med jordgubbskopotten.
Creme cheese frosting:
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron saft
  • 100 g creme cheese/philadelphiaost
  • färga med pastafärg eller karamellfärg
Blanda smöret med florsockret och vaniljsockret och tillsätt citronsaften och creme cheesen och rör till  en klumpfri smet. Den ska vara ganska tjock så det går bra att spritsa, är den för lös tillsätt mer florsocker. Tillsätt sedan färgen och sen är det bara att spritsa på cupcaksen. Jag använde mig av wiltons pastafärg, färgen Teal som är en av mina favoriter och min nya tyll som jag köpte i Usa.
 
 
 
 
 
 
 
 

oreocake balls

 
 
Varit på semester i Usa nu i några veckor så inte blivit några inlägg. Längtat efter att baka något gott och då jag var i Usa insåg jag att oreo kakorna är laktosfria så var ett lätt val vad jag skulle baka. Fick bli oreo cakeballs.
 
Det är väldigt enkelt att göra:
  • Mixa oreokakorna och tillsätt ca 100 g creme cheese.
  • Rulla små bollar blir ca 10 st.
  • Lägg in dem i frysen en stund ( ca 30-60 min) elller i kylen en längre stund.
  • Smält chokladen och doppa bollarna i den och häll strössel på dem.
  • In i kylen en stund sen är det bara att äta.
Blev riktigt goda!
 
 
 
 

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0