Vaniljcupcakes med creme cheese frosting

Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 1/4 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 50 g smör (rumstempererat)
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
- Häll i 1/2 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägget och vaniljpulver.
- Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
- Fyll muffinsformar till ca 2/3. Grädda i ugnen i cirka 15-20 min.
Jorgubbskompott:
- Ca 80 g jorgubbar (jag hade färska).
- Hacka dem i bitar och lägg dem i en skål som tål att micras strö lite socker och vaniljsocker över. Kör dem sedan i micron en kort stund. De ska bara bli lite varma så de går att mosta ihop till en syltliknande konsistens då är de klart.
- Smaka av om du behöver mer socker.
- Gröp sedan hål i cupcaken och fyll med jordgubbskopotten.
Creme cheese frosting:
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citron saft
- 100 g creme cheese/philadelphiaost
- färga med pastafärg eller karamellfärg
Blanda smöret med florsockret och vaniljsockret och tillsätt citronsaften och creme cheesen och rör till en klumpfri smet. Den ska vara ganska tjock så det går bra att spritsa, är den för lös tillsätt mer florsocker. Tillsätt sedan färgen och sen är det bara att spritsa på cupcaksen. Jag använde mig av wiltons pastafärg, färgen Teal som är en av mina favoriter och min nya tyll som jag köpte i Usa.




Kommentarer
Trackback