Knäckig rabarberpaj

Idag har jag gjort tårta till sommarfesten på jobbet imorrn (inlägg kommer imorrn). Så kände för att baka något enkelt till efterrätt. Hade rabarber hemma så fick bli en rabarberpaj. Blev mycket god. Hittade receptet här.
Ingredienser
- 4-5 rabarber stjälkar
- 150 g smör ( jag hade milda mjölkfritt)
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde ( jag använde valios lactosfria vispgrädde)
- 1/2 dl sirap
- 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175 °C.
- 2. Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form.
- 3. Smält smöret i en kastrull.
- 4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
- 5. Häll smeten över rabarberskivorna.
- 6. Grädda rabarberpajen ugnen i ca 25 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljssås.


Kommentarer
Kajasa
Du är fantastik att hitta på nya och smaskiga saker.
Vill smaka.....
Trackback