Browniekaka med hallonmousse

Denna har jag gjort en gång förut och den blev väldigt god går att göra med den mousse man gillar. Jag har än bara gjort med hallon då det alltid går hem hos alla men nästa gång blir de prova kokosmousse på. Den går bra att gör kvällen innan man ska äta den. Receptet på brownibotten hitta jag på Elinsbakficka.
 

Browniebotten:

  • 125 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält choklad och smör i vattenbad. Ta av från spisen.
  • Rör i strösockret och rör tills det är väl blandat.
  • Ha i ett ägg i taget och rör om emellan.
  • Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet med en slickepott.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Täck gärna botten med bakplåtspapper.
  • Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
  • Gör sedan hallonmoussen.efter

Hallonmousse: 

5 dl hallon ( el andra bär)
3 gelatinblad
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
  • Koka ihop hallon och socker till en tjock sås, mosa hallonen mot kanten så du får ut så mycket saft det går från hallonen.
  • Sila såsen så kärnorna försvinner.
  • Blötlögg gelatinet.
  • Rör ner gelatinbladen i den varma såsen.
  • Låt såsen svalna rör sedan i vanlijsockret.
  • Vispa grädden och blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
  • Bred hallonmoussen på den avsvalnade browniebotten och ställ i kylen minst 2 h eller över natten går också bra.
  • Jag spritsade även på lite grädde som dekoration.
 

 



Kommentarer
Lena Lundberg

Har du gjort den till idag, smarrigt :P

Svar: Nä gjorde den när Andrea var här på middag :)
Nina Lundberg

2013-11-24 @ 10:00:18
Frida

Så gott de lät:)

2013-11-30 @ 19:00:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0