Red velvet cupcakes

 
 
Något som jag länge har velat prova baka är just red velvet kaka/cupcakes. Nu äntligen blev de av och cupcakesen blev verkligen goda. Bästa cupcakes jag gjort tyckte sambon vilket är bra betyg.
 
Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 4/5 dl socker
  • 1 4/5 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl filmjölk ( använde norrmejeriers lactosfria filmjölk)
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 4/5 tsk bikarbonat
 
Creme cheese frosting:
  • 100 g färskost ( jag använde valios lactosfria creme cheese)
  • 5 dl florsocker
  • 25 g smör (milda mjölkfritt hade jag)
  • 1 msk mjölk ( valios lactosfria)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här:
  • Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  • Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
  • Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
  • Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
  • Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det kommer att skumma lite, rör ner blandningen i smeten.
  • Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna innan de garneras med frosting.
     
     
     
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0