Rutig kaka

 
 
 
Igår så fick jag lust att baka något roligt så då blev de denna rutiga kaka. Grundreceptet på mjuka kakan kommer från tidningen hembakat sen så valde jag annan fyllning och glasyr.
 
Ingredienser:
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 1msk vaniljsocker
  • några droppar pastafärg eller hushållsfärg
 
Fyllning nötmousse:
 
  • ca 1,5 dl vispad grädde
  • 75-125 g nötcreme (beror på hur mkt smak man vill ha)
Chokladganache:
  • 100 g mörk blockchoklad finhackad
  • 3/4 dl grädde
Gör så här:
  • Vrid ugnen på 180 grader.
  • Smörj och bröa två limpformar ca 1,5 liters.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och grädde. Vispa samman till en smet.
  • Häll upp smeten i två skålar och rör ner kakao i den ena och vaniljsocker och pastafärg/hushållsfärg i den andra.
  • Häll upp de olika smetarna i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
  • Låt kakorna svalna innan du delar de två kakorna på längden.
  • Gör under tiden chokladganachen genom att värma grädden så den nästan kokar och häll den över den hackade chokladen och rör om så chokladen smälter. Ha i en klick smör om du vill ha blankare choklad.
  • Låt svalna.
  • Blanda ihop nötmoussen genom att blanda den vispade grädden med nöt cremen sedan är det bara att breda på den i mitten av kakan.
  • Bred på chokladganachen när den svalnat, ställ den i kylen en stund om du vill ha den hårdare.
  •  Strö på strössel på kakan och sen är det bara att servera och äta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0