Banankaka!

Banankaka är en favorit som är enkel och god och funkar både att äta som den är och med grädde eller glass.
Ingredienser:
- 75 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g hackad blockchoklad
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här:
- Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
- Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker, dela äggen och blanda i ägggulorna.
- Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.
- Hacka chokladen och blanda den med mjöl, bikarbonat. Vänd
sedan ner det i smeten.
- Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Grädda i 30-40 min i 175 grader.
- Den ska vara lite kladdig i mitten då den är klar.

Kommentarer
Trackback