Pepparkaksbiskvier!

 
 
Hej! Jag har bakat en del senaste veckorna så kommer flera inlägg nu. I helgen bakade jag pepparkaksbiskvier som jag hittade i hembakats senaste nr. De blev väldigt goda och lagom stora :)
 
Bottnar:
  • 200g mandelmassa
  • 1- 1,5 dl socker
  • 1- 1,5 äggvita
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda mandelmassa, socker och äggvita i matberedare.
  • Jag tog bara ett ägg och tyckte smeten blev för tjock då jag vill kunna spritsa ut den på plåten. Så nästa gång skulle jag ta 1,5 äggvita och lite mer socker.
  • Spritsa ut ca 20 cirklar på plåten och grädda dom mitt i ugnen ca 12-14 min.
Pepparkaksmörkräm:
  • 175g smör, rumsvarmt.
  • 3,5 dl florsocker.
  • 1 tsk vaniljsocker.
  • 1 msk kakao.
  • 1 tsk mald kanel.
  • 2 krm malda kryddnejlikor.
  • 2 krm mald ingefära.
  • 0,5 msk kallt kaffe.
  • 1 äggula.
Glasyr:
  • 150-200g mörk choklad.
  • 1-2 tsk smält smör.

Gör så här:
  • Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen med elvisp så det blir en jämn smet.
  • Låt stå i kylen ca 30 min.
  • Bred sedan smeten på bottnarna och ställ dem i frysen ca 1 h.
  • Smält sedan 150-200 g mörk choklad med 1-2 tsk smör i.
  • Låt svalna lite och doppa sedan biskvierna i chokladen.
  • Låt stelna å sedan är de bara å njuta!!
     
     
     
     
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0