Mangomousse!

Här kommer receptet på mangomoussen som jag hade i Väsktårtan. Jag tyckte den blev väldigt god speciellt tillsammans med chokladmoussen.
 
Ingredienser:
1-2 mogna mango ca 300g
4 gelatinblad
100g socker
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
  • Blötlägg gelatinbladen i 5 min.
  • Skala mangon och mixa köttet tills det blir en pure.
  • Sila puren.
  • Smaka av mangopuren med socker. Mängden socker beror på hur söt du vill ha den. ( jag tog mindre socker).
  • Lägg 1 dl av mangopuren i en kastrull och värm upp den.
  • Blanda i gelatinet och rör om så att de smälter, rör sedan ner i resten av mangopuren.
  • Vispa grädden och tillsätt mangopuren när den svalnat.
  • Ställ i kylen minst 1 h.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakingandcreating.blogg.se

Denna blogg handlar om det jag gillar allra mest baka och skapa. Allt från tårtor, cupcakes och kakor till smyckestillverkning, scrapbocking och annat pyssel.

RSS 2.0