Mini pajer!
Ikväll provade jag en ny efterrätt med marshmallowfluff på. Jag gjorde två varianter av den, ena med banan och hasselnötter och andra med blåbär. Min favorit blev den med blåbär men sambon gillade den med banan och nötter mest, gärna tillsammans med vaniljglass.
Räcker till fyra små formar
Pajdeg:
50 g margarin
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0.5dl socker
Fyllning:
50 g mörk blockchoklad
0,25 dl kokos
2 msk ljus sirap
1 halv banan
2 msk hackade hasselnötter
0.5 dl blåbär
socker till blåbären
Marshmallowfluff:
2 äggvitor
1.25 dl vit sirap
1 nypa salt
2 dl florsocker
0.75 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Börja med marshmallowfluffet. Vispa äggvitor, salt och sirap på hög hastighet tills det tjocknar ca 10 min.
- Sänk hastigheten och tillsätt florsockret och sist vaniljsockret.
- Blanda alla ingredienser till pajdegen och lägg hälften i formarna.
- Skiva bananen och hacka hasselnötterna och lägg i två av formarna.
- Lägg blåbären i de andra två och strö lite socker över.
- Strö över kokosen, chokladen och ringla sen sirapen över.
- Häll resten av pajsmulorna ovanpå.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 min
- Ta sedan ut formarna och spritsa/häll marshmallowfluffet på pajerna.
- Grädda några minuter tills fluffet fått lite färg.


Kommentarer
Lena Lundberg
Såg goda ut,mums
Svar:
Nina Lundberg
Trackback