Cakepops!

Idag blev jag sugen på att prova en ny variant på cakepops. Jag tog chokladmuffins och nötcreme samt lite saft från en apelsin. Dom blev väldigt goda och var kul att dekorera också. Det som är bra med cakepops är att man kan använda vilken mjuk kaka som helst och sen blandar man med något man gillar t.ex: nötcreme, creme cheese, vaniljkräm m.m.
Jag gjorde chokladmuffinsen ca 12 st
Ingredienser:
50g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl varmt vatten
1/2 dl kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk blockchoklad
Gör muffinsen såhär:
- Vispa det rumstempererade smöret med sockret pösigt. tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa ordentligt så det blir en jämn smet.
- Blanda samman det varma vattnet med kakaon och vispa tills kakaon löst sig helt. Vispa sen ner det i smeten.
- Sikta ner övriga ingredienser och blanda i den hackade chokladen och blanda försigtigt ihop allt.
- Häll upp i muffinsformar och grädda ca 12-18 min i 180 grader.
Cakepopsen:

Det du behöver är nötcreme, strössel och pinnar eller papperssugrör som jag använde. Jag köpte dem på TGR och klippte dem sen på mitten.

ca 12 chokladmuffins

Mosa muffinsen i en skål och blanda i nötcremen. Jag använde ungefär halva nötcremen men det är en smaksak så man kan ha i mer om man vill. Jag tog även och pressade i saft från en halv apelsin och några droppar vatten för att den ska bli blötare så det går att göra bollar av smeten.

Gör runda bollar och stoppa in dem i frysen en stund innan de ska doppas i choklad.

Smält chokladen över vattenbad jag använde ca 250 g choklad
Doppa sedan en bit av sugröret i chokladen innan du sticker in den i chokladbollen så fäster sugröret bättre. Sedan doppar du hela bollen i choklad, låt den rinna av litegrann innan du strör på strösslet.
Jag ställde dem i ett glas med ris vilket var ganska smidigt.

Jag gjorde även några cakeballs som jag efter de hade stelnat la i knäckformar.

Kommentarer
Trackback