Macarons med citronsmörkräm!

Jag gillar att baka macarons eftersom man kan göra så många olika varianter av dem. Den här gången blev det franska macarons Leilas recept. Dom blev rätt bra men en del sprack litegrann. Jag färgade smeten med pastafärg då den är mer koncentrerad än hushållsfärg och ger skarpare färger utan att riskera att smeten blir för blöt. Färgen heter teal och är en av mina favoriter just nu.


Citronsmörkrämen:
125 g rumstempererat smör
1 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
juice av ½ citron
Vispa äggulorna. Vispa ihop smör med florsocker och vaniljsocker. Blanda i äggulorna lite i taget. Vispa gärna med elvisp. Den smakar ganska mycket citron så om man vill ha mindre är det bara att minska på citronjuicen.

Kommentarer
Lena Lundberg
Snygga kan du ta med några till Norrland så man får smaka.
Trackback